Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 11/09/2018
Επικαιρότητα

Οικονομική ενημέρωση

-Δύο νέα προγραμματισμένα ραντεβού των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών με κυβερνητικά στελέχη είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Τρίτη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας και της φορολογικής διοίκησης.

Ο "χορός" της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ξεκίνησε από τη Δευτέρα με το σκανάρισμα των στοιχείων για τα έσοδα και τις δαπάνες του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα- εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη των συζητήσεων παίρνουν οι επικεφαλής των Θεσμών.

-Η μείωση των εισφορών 13,3% για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, θα οδηγήσει σε δραστικές περικοπές στις μελλοντικές συντάξεις των ασφαλισμένων. Κι αυτό, γιατί ο υπολογισμός των συντάξεων, γίνεται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου με τις λεγόμενες συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή τον μισθό, ή το μηνιαίο εισόδημα (εν προκειμένω για επαγγελματίες, αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους) επί των οποίων κατεβλήθησαν εισφορές κλάδου σύνταξης.

-Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 και πλέον ετών, διαμορφώνονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα της Manpower Group για το δ’ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εργοδότες, σε ποσοστό 21%, αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, ενώ μείωση προβλέπει το 9%. Παράλληλα, το 66% δεν «βλέπει» κάποια αλλαγή.

 

Χρήσιμη ενημέρωση

-Να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, αποδεικνύοντας ότι ξέρουν και να οδηγούν και να παρκάρουν, θα πρέπει οι οδηγοί άνω των 74 ετών. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οι ηλικιωμένοι οδηγοί, θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

-Παρατείνεται, μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (30/5/4.9.2018), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 26η Οκτωβρίου 2018, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Α) Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας του Καλλικρατικού Δήμου Δέλτα Β) Καβαλλαρίου και Λαγυνών του Καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά Γ) Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνος και Δ) Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου Καλλικρατικού Δήμου Ωραιοκάστρου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team