Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 03/07/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημες επαφές με  επιχειρηματίες στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είχε η πρώτη επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Ελληνο- Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μιλώντας στην αποστολή, η οποία αποτελείται από 10 μεγάλους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, ο   Πρόεδρος του Β.Ε.Α. κ. Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκε στο προφίλ του Επιμελητηρίου, τις υπηρεσίες που παρέχει στις επιχειρήσεις και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται τα Μέλη του.   

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Α., επεσήμανε ότι το επιμελητήριο διαρκώς αναβαθμίζει και ανανεώνει τις υπηρεσίες  και τις πολιτικές του, πάντα με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στα μέλη του και την παροχή στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις σημερινές ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με τη σημερινή συνάντησή μας -τόνισε ο κ. Ραβάνης- δηλώνουμε πρόθυμοι για συνεργασία σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνο- Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου  αναφέρθηκε στην δυναμική της οικονομίας του Πακιστάν, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερή ανοδική φάση, κάτι που οφείλεται το πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Έκανε γνωστό στους Έλληνες βιοτέχνες, ότι το Ελληνο – Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει από το 2017, μια πλατφόρμα, με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Το Πακιστάν -τόνισε- αποτελεί ένα φιλικό επενδυτικό προορισμό  με έντονη δυναμική στους τομείς των ορυχείων και μεταλλευμάτων , την ενέργεια, τη  αγροεπεξεργασία, την πληροφορική κ.α.

Οι επιχειρήσεις από το Πακιστάν, δραστηριοποιούνται κυρίως, στους τομείς των υφασμάτων, του ηλεκτρολογικού υλικού, την έρευνα και ανάπτυξη  γεωργικών και  φαρμακευτικών προϊόντων, την καπνοβιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις υποδομές κλπ. Παράλληλα, επεσήμανε τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες επενδυτές.

Στην  ομιλία  του, ο πρέσβης του Πακιστάν  στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser, αφού ευχαρίστησε  την πρόεδρο του Ελληνο – Πακιστανικού Επιμελητηρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την υλοποίηση αυτής της  πρώτης επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι η πλατφόρμα φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες των δύο χωρών,  τους οποίους ενθάρρυνε να προχωρήσουν σε συνεργασίες,  σημειώνοντας τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα την επόμενη διετία,  καθώς και τη  δυνατότητα να  διευρύνουν  τις εξαγωγές τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της διασύνδεσης των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των δεσμών των χωρών και παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ο κ. Yoysaf επεσήμανε τη μοναδικότητα και το ξεχωριστό ντιζάιν των πακιστανικών προϊόντων σε υφάσματα, έπιπλα και δερμάτινα είδη. Αναφέρθηκε επίσης στους τομείς  της ενέργειας των κατασκευών και των φαρμάκων,  που μπορούν να αποτελέσουν  πεδίο ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης των εξαγωγών.

Στην  συνάντηση, παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ  κ. Γιάννης Τζέν, ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ.  Σωτήρης Δούρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ανδρέας Δάτσης.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ των πακιστανών και ελλήνων επιχειρηματιών.


© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team