Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 03/05/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Π. Γερουλάνου με τη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας»

Τις θέσεις και προτάσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και τα βασικά αιτήματα των επιχειρήσεων – μελών του, έθεσε ο Πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, στον υποψήφιο για το Δήμο της Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», κ. Παύλο Γερουλάνο, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, στο Επιμελητήριο.

Στην συνάντηση, όπου παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α., κ. Γ. Μάνος, τέθηκαν τα βασικά προβλήματα του βιοτεχνικού κόσμου της Αθήνας, όπως:

- η διατήρηση των μικρών εργαστηρίων και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας σε παραδοσιακούς κλάδους της βιοτεχνίας,

- η ελάφρυνση από τα υπέρογκα  δημοτικά τέλη,

- η αξιοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των μικρομεσαίων,

- η ανάπτυξη δικτύου «πράσσινων» σημείων στην πρωτεύουσα και

- η προστασία των επιχειρηματιών από την αύξηση της παραβατικότητας.

Από την πλευρά του, ο κος Γερουλάνος, παρουσίαση τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, για την ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση της πόλης.

Τόνισε, ότι στην μετά των μνημονίων εποχή, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, ξεκινώντας με την στήριξη για δημιουργία μικρών υγιών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ειδικώτερα, για τις επιχειρήσεις της Αθήνας, επισήμανε τη σημασία της διατήρησης αλλά και περαιτέρω ανάπτυξης των παραδοσιακών υπό εξαφάνιση επαγγελμάτων και κλάδων, την επιδότησή τους και την σύνδεσή τους με τον τουρισμό, καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου, που μπορούν να λειτουργήσουν ως μικρές θεματικές επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες.

Ο κος Γερουλάνος, διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Β.Ε.Α. για την προώθηση των θέσεών του στα συγκεκριμένα θέματα και μετά τις εκλογές, ζήτησε δε, την συμβολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, στην χαρτογράφηση των βιοτεχνικών επαγγελματικών μονάδων, ώστε να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος ισοδύναμης κατανομής τους στην πόλη, με ταυτόχρονη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.   

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α., δήλωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το διάλογο που έγινε και την σύγκλιση θέσεων, σε πολλά από τα θέματα.  

Ο κος Ραβάνης, δεσμεύτηκε, για ενεργό συμμετοχή και συνεργασία με τις δομές του Δήμου της Αθήνας, από την επόμενη ημέρα, προκειμένου να ξαναζωντανέψει η υγιής επιχειρηματικότητα στην Πρωτεύουσα και να συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη και αναβίωση του κέντρου της Αθήνας.© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team