Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των ΜΜΕ-ΠΜΕ από το νέο ΕΣΠΑ, αναγκαιότητα και προτεραιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας

Διαβάστε περισσότερα…

Πρόσκληση
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Επισκευαστών Αυτοκινήτων", στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης για τον κλάδο των Επισκευαστών Αυτοκινήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013», διοργανώνει δύο Θεματικά Εργαστήρια (Workshops), την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 & ώρα 17:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Διαβάστε περισσότερα…

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας
» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των ΜΜΕ-ΠΜΕ από το νέο ΕΣΠΑ, αναγκαιότητα και προτεραιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
27/04/2015 Παρατείνεται κι άλλο n διμηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

Τα προβλήματα στη συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων φάνηκαν αξεπέραστα κι έτσι η μηνι αία καταβολή εισφορών θα καθυστερήσει κι άλλο.


24/04/2015 Τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup έως το τέλος του μήνα, το ταχύτερο δυνατόν...

Τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup έως το τέλος του μήνα, το ταχύτερο δυνατόν πάντως, θα ζητήσει -Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ενόψει και του σημερινού Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας. Αλλεπάλληλες συσκέψεις κορυφής λαμβάνουν χώρα, χωρίς ωστόσο τη συμμετοχή της Ελλάδος, προκειμένου να χαραχθεί κοινή στάση των «θεσμών» απέναντι στην Ελλάδα.


23/04/2015 Εκδήλωση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία», στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας των επιχειρήσεων, με πιο αποτελεσματικό και προσοδοφόρο τρόπο. Το ΒΕΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη ΜΚΟ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» συμμετέχουν στο πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Αθηναίων που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.


21/04/2015 Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη στον ΟΑΕΕ για υποβολή αίτησης στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων...

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη στον ΟΑΕΕ για υποβολή αίτησης στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και από οφειλέτες με χρέος μικρότερο των 5.000 ευρώ. Πρόκειται για την υπηρεσία με την ονομασία Ρυθμίστε Εδώ , που παρέχεται διαδικτυακά από το site του οργανισμού


20/04/2015 Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group στα γραφεία...

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

περισσότερα
Δελτία τύπου
23/04/2015 Εκδήλωση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία», στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας των επιχειρήσεων, με πιο αποτελεσματικό και προσοδοφόρο τρόπο.


20/04/2015 : Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Ανάδειξη του κοινωνικού έργου των επιχειρήσεων

Τη δυνατότητα προς στα μέλη του να δείξουν την κοινωνική τους υπευθυνότητα και ευαισθησία, με πιο αποτελεσματικό και προσοδοφόρο τρόπο, προσφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη ΜΚΟ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία».


16/03/2015 Άποψη ΒΕΑ για το Νομοσχέδιο Ρύθμισης Οφειλών

Θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα μέσα στην κρίση χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας το προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.


05/03/2015 Ειδικές παροχές χωρίς κόστος και παροχές προνομιακού χαρακτήρα στα μέλη του ΒΕΑ

Σειρά από υπηρεσίες, υποδομές, και διευκολύνσεις που στηρίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων και μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, έχει εξασφαλίσει και παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.


20/02/2015 Ρύθμιση ανάσα για μικρομεσαίους


περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
24/04/2015 Αναβάλλεται η έναρξη μηνιαίας καταβολής εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.

Ο χρόνος έναρξης της μηνιαίας καταβολής εισφορών αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος


22/04/2015 Θεματικά Εργαστήρια (Workshops) Επισκευαστών Αυτοκινήτων

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Επισκευαστών Αυτοκινήτων", στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης για τον κλάδο των Επισκευαστών Αυτοκινήτων» του Επιχειρησιακού


20/04/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη παροχής υπηρεσιών Λογιστικής-Φοροτεχνικής υποστήριξης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη παροχής υπηρεσιών Λογιστικής-Φοροτεχνικής υποστήριξης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας-ΝΠΔΔ


07/04/2015 Οδηγίες για την ορθή εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας εισοδήματος (άρθρα 30-34 Ν.4172/13)

Οδηγίες για την ορθή εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας εισοδήματος (άρθρα 30-34 Ν.4172/13)


03/04/2015 Nέο ενιαίο φορολογικό έντυπο

Ένα νέο ενιαίο φορολογικό έντυπο το οποίο θα αντικαταστήσει τα τέσσερα που υπέβαλαν μέχρι τώρα, θα κληθούν να υποβάλουν φέτος οι επιχειρήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
25/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe NetworkEnterprise Europe Network

Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team