Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων

  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ)


ΟΑΕΔ


Ενεργά Προγράμματα Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)
 • ΤΕΠΙΧ Ι (Επιχειρηματική Επανεκκίνηση)
  Η Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αφού το μισό κεφάλαιο κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας υπό τη διαχείριση του ΕΤΕΑΝ.


Αναπτυξιακός Νόμος


Προγράμματα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 • Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ
  Το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του. Οι εργασίες που ενισχύονται είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση - αναβάθμιση θερμομόνωσης, η αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και η εγκατάσταση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 


Άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία 
 • Το EquiFund 
  Το Equifund συνιστά ένα υπερταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών για τη στήριξη επιχειρήσεων, στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, της γενικής επιχειρηματικότητας νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και της γενικής επιχειρηματικότητας επιχειρήσεων σε ανάπτυξη.
 • Worth Partnership Project
  Το WORTH Partnership Project είναι μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME που στόχο έχει την προώθηση της συνεργασίας επαγγελματιών και επιχειρήσεων από 2 τουλάχιστον χώρες που δραστηριοποιούνται (1) στη δημιουργική βιομηχανία (μόδα / ύφασμα, υποδηματοποιΐα, έπιπλο / διακόσμηση σπιτιού, δέρμα / γούνα, κόσμημα, αξεσουάρ) αφενός και (2) την τεχνολογία αφετέρου, για την ανάπτυξη και υλοποίηση μίας νέας καινοτόμου ιδέας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα του προγράμματος, προκειμένου να βρουν συνεργάτη από μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα για την υλοποίηση της ιδέας τους. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα λάβουν χρηματοδότηση έως €10,000, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης για την υλοποίηση και προώθηση της ιδέας τους (υπηρεσίες coaching και συμβουλευτικής, υπηρεσίες τοποθέτησης του προϊόντος στην αγορά, branding, συμμετοχή σε δύο διεθνείς διοργανώσεις, δικτύωση, διατομεακή συνεργασία και ανάπτυξη προϊόντος).


Υπηρεσίες προς τα μέλη


Χρήσιμοι σύνδεσμοι

VEA


© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team